| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Anar a portada | Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes |


CULTURA:

L'escriptora barcelonina Nuria Amat, nominada al Premi Literari Impac Dublín 2007
18/12/2006 15:39BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

L'escriptora barcelonina Nuria Amat ha estat nominada per la seva novel·la 'Reina de América' al Premi Literari Impac Dublín 2007, un prestigiós guardó les obres del qual són seleccionades per biblioteques de tot el món. La novel·la ha estat nominada en la seva versió traduïda a l'anglès, 'Queen Cocaine', a càrrec de Peter Bush.

'Reina de América' parla sobre el món de la droga a Colòmbia i està protagonitzada per tres personatges les vides dels quals es travessen al llarg de la història: Rat, una jove catalana que acaba d'arribar al país; Auda, una visionària que realitza encantaments i Wilson, un turmentat escriptor i periodista perseguit per les seves idees.

El Premi Literari Impac Dublín 2007, obert a textos escrits en qualsevol idioma, és una iniciativa de l'Ajuntament de Dublín i de l'empresa Impac, amb seu a 50 països. És un guardó dotat amb 100.000 euros -75.000 per l'autor i 25.000 pel traductor en el cas que estigui traduïda-.

La llista d'obres nominades comprèn 138 títols, dels quals es farà una selecció de 10 finalistes, que es donaran a conèixer el 4 d'abril. La novel·la guanyadora es presentarà el 14 de juny del 2007.

L'obra d'Amat és l'única novel·la espanyola seleccionada i es troba en una llista on figuren Margaret Atwood, Nick Hornby, John Banville, Paul Auster, Gabriel García Márquez, Ian McEwan, Salman Rushdie, Zadie Smith i Bret Easton Ellis, entre d'altres.

Des de la seva creació el 1996, el Premi Impac Dublín ha estat atrogat a obres com 'The master, retrato del novelista adulto', de Colm Tóibín, 'Me llamo rojo', d'Orhan Pamuk, o 'Sufrían por la luz', de Tahar Ben Jelloun. L'únic espanyol que l'ha guanyat ha estat Javier Marías amb 'Corazón tan blanco'.


----------
Enllaç permanent
+ Tornar a la secció
 SECCIONS D'EUROPA PRESS:

# Última Hora
# València
# Espanya
# Món
# Economia
# Cultura
# Societat
# Esports
# Catalunya
----------
Veure resum de totes les seccions Nosaltres.Com

----------

----------
Més serveis: cercador de correus, donar d'alta la teva web, novetats, ...


Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000